SCHOTLAND

GROOT BRITTANNIE // Autovakantie // 8d7n

Schotland Highlands,Castles & whisky

Scotland autorondreis Highlands,Castles & whisky v.a. 01/04/18
Prijs v.a. 512€ p.p. b+b

Afreisdatum vanaf: 01/04/2018

Type organisatie: Touroperators

€ 512

Per persoon vanaf

Boekingsaanvraag

Autorondreis Highlands, castles & whisky    Gallia

8 dagen/7 nachten en meer


INBEGREPEN: bezoek Branklyn Garden, Castle Fraser & Garden, Inverewe Garden, Brodie Castle, Culloden Battlefield, The Georgian House, Gladstone´s Land en Glenfiddish Distillery, een begeleide wandeling in Edinburgh, een Edinburgh City Hop on/hop off tour, een reisgids Schotland per dossier en een documentatiemap


Dag 1: Edinburgh- Perth(70 km)
Vertrek uit Edinburgh over the Forth Road Bridge richting Perth. Indien u voor 16u toekomt bezoekt u vandaag nog de Branklyn Garden op Kinnoull Hill met uitzicht op Perth. In deze prachtige tuin groeit een indrukwekkende collectie aan ongewone planten zoals bijvoorbeeld de blauwe poppy. Overnachting in de omgeving van Perth.

Dag 2: Perthshire – Aberdeen(215 km)
Na het Schots ontbijt gaat u op weg naar Dunkeld waar u in The Hermitage een wandeling maakt door één van de mooiste parklandschappen van Schotland. U wandelt tussen spectaculair hoge sparrenbomen en langs de rivier de Braan, naar de Ossian´s Hall waar u een prachtig uitzicht hebt op de Black Linn waterval. Na deze mooie natuurbelevenis rijdt u, via Pitlochry, door het Cairngorn National Park naar Braemer. Dit is een panoramische weg met dramatische vergezichten over de Spittal of Glenshee, één van de hoogste toppen in Schotland. Na de afdaling rijdt u door Braemer, in het hart van de Deeside, verder naar Aberdeen. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 3: Aberdeen & Royal Deeside
Sightseeing in het oude Aberdeen met Kings College, een kapel bekend omwille van het rijke houtwerk uit de 16de eeuw of St Machar’s Cathedral uit de 15de eeuw en opgetrokken in graniet, Duthie Park & Winter Garden, een mooi aangelegd park met exotische planten, vogels, vissen en schildpadden. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 4: Aberdeen – Whisky Trail – Speyside – Inverness(230 km)
Vanuit Aberdeen rijdt u noordelijk richting Inverness. In Inverurie, bezoekt u het Castle Fraser met zijn mooie ommuurde tuin. Op de befaamde Whisky Trail bezoekt u één van de beroemde distilleerderijen: Glenfiddich Distillery. U kan er een begeleide rondleiding volgen met als hoogtepunt het proeven van de whisky. Bezoek onderweg ook Brodie Castle, de thuishaven van de Brodie Clan, een 16de eeuws pareltje vol antiek, schilderijen en keramiek. Liever nog wat anders ? Zet dan Culloden Battlefield, het slagveld van de laatste veldslag op Brits grondgebied, op het programma. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 5: Inverness - Inverewe Gardens – Inverness(266 km)
Daguitstap naar de Westkust van Schotland. Via Ullapool, een klein vissershaventje, en langs de Corrieshalloch Gorge naar Inverewe Gardens, vooral bekend om de verschillende soorten rododendron en palmbomen. Terug naar Inverness via Torridon en langs het Loch Maree. Geen zin in kilometers ? Slenter dan door Inverness, maak een cruise op Loch Ness of geniet van een terrasje. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 6: Inverness - Edinburgh via Loch Ness & Glencoe(300 km)
Zuidwaarts langs Loch Ness, dat een deel is van het Caledonian Canal waarbij verschillende meren aan mekaar gelinkt werden door kanalen waardoor Oost- en West-Schotland met elkaar verbonden werden. Hou halte bij Urquhart Castle, de mooiste plaats voor een uitzicht op Loch Ness en de plaats waar “Nessie” het meest gezien werd. Verder naar Fort William aan de voet van Schotland’s hoogste berg, de Ben Nevis. Verder zuidwaarts naar het mooie en mysterieuze Glencoe. Over Rannoch Moor naar het hart van de Trossachs, de gateway van de Highlands. Heeft u nog tijd dan is een bezoek aan Stirling Castle een aanrader. Het speelde een prominente rol in de geschiedenis van Schotland. Verder naar Edinburgh, overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 7: Edinburgh
Geniet vanmorgen van een begeleide wandeling door het centrale deel van Edinburgh en stap daarna op een Edinburgh City hop on/hop off tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg stapt u af en op waar u dat wenst. Zo geniet u een volledige dag sightseeing in Edinburgh. U kan Edinburgh Castle bezoeken, het oudste gebouw in Edinburgh met Saint Margaret’s Chapel en de kroonjuwelen van Schotland. Ook Holyrood Palace, de officiële residentie van de Queen in Schotland of Calton Hill zijn de moeite waard. Of u bezoekt The Georgian House of Gladstone´s Land, 2 prachtige voorbeelden van het 17de en 18de eeuwse wonen in Edinburgh.  Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 8: Vertrek.
Spijtig genoeg is het tijd om Schotland te verlaten.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry’s uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

 

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De B&B’s, Inns of hotels
worden bevestigd bij reservatie en kunnen tot 40 km van de aangeduide stad liggen.
- Bed & Breakfast: verblijf bij particulieren
- Inns: verblijf in typische oude ** herbergen en hotelletjes
- Hotels: verblijf in *** hotels
- Mix: 3 nachten bij particulieren, 2 nachten in *** hotels, 2 nachten in een Manor
- Manor: verblijf in landhuizen

Autorondreis Highlands, castles & whisky    Gallia


Prijzen p.p. voor 7 nachten op basis van een dubbel/triple kamer
Kamer en ontbijt B+B Inns/ 2*hotels 3Hotels Mix Manor
A: 1/4-31/7/18, 1/9-31/10/18 512,00 643,00 695,00 662,50 915,50
B: 1/8-31/8/18 569,50 710,75 765,75 729,75 1014,25
Toeslag single 185,00 232,00 276,00 266,00 395,50
Extra nacht DBL/TRP periode A 66,25 92,75 103,00 - 113,50
Extra nacht DBL/TRP periode B 82,50 97,25 110,50 - 117,75

Korting kind: 0-4j.: gratis, 5-12j.: -50%.
Opmerking: de prijs van de extra nacht wordt bepaald door de effectieve datum van de nacht. De extra nacht kan enkel een verlenging zijn op de plaatsen waar reeds overnacht wordt. Extra nacht prijs in single op aanvraag.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry’s uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

Autorondreis Highlands, castles & whisky    Gallia

 

Inbegrepen:
7 overnachtingen in logement van uw keuze, Schots ontbijt, inkomticket voor Branklyn Garden, Castle Fraser & Garden, Inverewe Garden, Brodie Castle, Culloden Battlefield, The Georgian House, Gladstone´s Land en Glenfiddish Distillery, een 1,5u lange begeleide wandeling in Edinburgh, een Edinburgh City hop on/hop off ticket, een reisgids Schotland per dossier, een documentatiemap, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen:
Vervoer, niet-vermelde inkomgelden, middag- en avondmalen en verzekeringen.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry’s uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

  • Identiteitskaart
Boekingsaanvraag
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Extra info / Specifieke wensen is een verplicht veld

(* Verplichte velden)