PORTUGAL

Cruises // 8d7n

Riviercruise 26 apr 2020 De Douro rivier van Goud

Groepsriviercruise 26 apr 2020 De Douro rivier van Goud
8d7n vanaf 1820 Euro

Afreisdatum: 26/04/20

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 1820

Per persoon vanaf

Boekingsaanvraag

Groepsriviercruise 26 apr 2020

De Douro rivier van Goud

8d7n aan boord van de Ms Quen isabel

 

Dag 1 BRUSSEL – PORTO 

Lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia) en inscheping aan boord van de M/S Queen Isabel. Welkomstcocktail en –diner.

 

Dag 2 REGUA – LAMEGO – PINHAO
Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen er als het ware middenin de olijf- en wijngaarden.
Lunch aan boord.
Aankomst in Regua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro.
In de namiddag, vertrek per autocar naar Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad. U bezoekt er de imposante bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap, prachtig versierd met azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartsgangers op de knieën beklommen ! U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten.
’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek. Daarna terugkeer naar het schip in Pinhao en overnachting aan boord.

 

Dag 3 VEGA TERRON – CASTELO RODRIGO
In de voormiddag vaart het schip tot Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe valleien van de Douro, verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de electriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuws dorp. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk.
’s Avonds, diner van de kapitein en overnachting aan boord.

  

Dag 4 VEGA TERRON – SALAMANCA – BARCA D’ALVA
Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit en de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijk versierde gewelven.
Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad.
Vrije tijd in de namiddag om verder te flaneren door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in Barca d’Alva.
Diner en overnachting aan boord.

  

Dag 5 REGUA – MATEUS
In de voormiddag vaart het schip terug richting Regua, doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden.
Lunch aan boord.
In de namiddag, bezoek aan een prachtig wijnlandgoed met schitterend uitzicht over de Douro Vallei en wijnproeven. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Mateus, een elegant landhuis uit de 18de eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems.
Terugkeer aan boord in Regua, diner en overnachting.

  

Dag 6 VAREN – PORTO
In de voormiddag varen richting Porto, waar aankomst omstreeks de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingskerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad. Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders (Portohuis) met proeverij.
’s Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

  

Dag 7 GUIMARAES – BRAGA
‘s Morgens, vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant.
In de namiddag, bezoek aan Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12de eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal.
’s Avonds, afscheidsdiner en Fado concert aan boord.

   

Dag 8 PORTO – BRUSSEL
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

 

Groepsrivierrcruise 26 apr 2020

De Douro rivier van Goud

8d7n aan boord van de Ms Quen isabel

  

Prijzen per persoon:


-standaardkajuit achteraan (1) nr 110: enkel genomen om basisprijs te zetten van 1820euro
-standaardkajuit (5) nr 100-101-102-103-104: kajuiten op onderste dek maar venster klein en begint pas ter hoogte van je hoofd, je ligt maar iets boven het water, prijs 2035euro 
-luxekajuit (10) nr 204-205-206-207-208-209-210-211-212-214: beste keuze, met mooi groot venster op middelste dek, prijs 2300euro 
-luxekajuit met balkon (4) nr 303-304-305-306: opgelet: de balkonnetjes zijn vrij klein, met 2 stoelen en een tafeltje, je kan de stoelen niet draaien (zie foto’s met balkon), prijs 2550euro

 

 

VERTREK GEGARANDEERD VANAF MINIMUM 10 PERSONEN

 

INBEGREPEN IN DE PRIJS

 • Lijnvluchten Brussel/Porto/Brussel in klasse economy (23kg bagage inclusief)
 • De transfers luchthaven/schip/luchthaven
 • 7 overnachtingen aan boord van M/S Queen Isabel in de gekozen categorie en kajuit
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • Dranken bij de maaltijden aan boord (water, wijn, bier, soft drinks, koffie of thee)
 • Dranken bij de maaltijden tijdens de excursies (water, wijn, soft drinks, koffie of thee)
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma met hoofdtelefoon
 • Folklore show en Fado avond aan boord
 • Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen
 • Verschillende wijnproeverijen
 • Eigen Nederlandstalige cruise directeur en reisleiders
 • Nederlandstalige voordrachten aan boord
 • Bagagedragers voor de cruise
 • De luchthaventaksen (90 € pp) en haventaksen (60 € pp), variabel en onderhevig aan wijzigingen

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Servicekosten voor het boordpersoneel (7 € per dag/persoon aanbevolen), gidsen en chauffeurs tijdens de excursies (volgens eigen tevredenheid)
 • Reisverzekeringen

FORMALITEITEN VOOR DE PASSAGIERS MET DE BELGISCHE EN NEDERLANDSE NATIONALITEIT

Geldige identiteitskaart of internationaal reispaspoort.

 • Identiteitskaart
Boekingsaanvraag
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Extra info / Specifieke wensen is een verplicht veld

(* Verplichte velden)