GROOT BRITTANNIE

Autovakantie // 11d10n

Devon en Cornwall

Devon en Cornwall autorondreis 11d10 n v.a. 753e p.p.
bij particulieren in B&B’s

Afreisdatum vanaf: 01/04/18

Type organisatie: Touroperators

€ 753

Per persoon

Boekingsaanvraag

Autorondreis Devon en Cornwall    11d10n Gallia

In het zuiden en het westen van Engeland, de "West Country", vindt u nog vredige, schilderachtige haventjes vol vissersbootjes en zeiljachtjes tegen een achtergrond van witgepleisterde huisjes en viskraampjes. Het zijn deze kleine dorpjes die ooit bewoond werden door smokkelaars en zeerovers. Ter afwisseling zijn er de grotere, mondainere badplaatsen zoals Bournemouth, Portsmouth of Torquay, of de historische steden waaronder Exeter en Salisbury en natuurlijk ook de nodige burchten en landhuizen.

 

INBEGREPEN: bezoek aan Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids ´Engeland´ en een documentatiepakket

Dag 1: Dover-Brighton (170 km)
Vanuit Dover neemt u de kustweg richting Hastings. Het vissersplaatsje Rye is een aanrader om een stop te maken. Bezoek zeker ook Battle waar de slag om Hastings plaatsvond in 1066. Zin in een mooie wandeling ? Stop dan zeker tussen Eastbourne en Seaford in Birgling Gap of maak een wandeling naar de Seven Sisters met de schitterende kalksteen kliffen. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 2: Brighton
Een ontspannende dag om Brighton te ontdekken. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen het hele jaar door, en dan hebben we het nog niet gehad over het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Een bezoekje aan het Royal Pavilion mag u zeker niet missen. Het is één van de meest exotische paleizen van Europa en een mix van stijlen: Indisch van uiterlijk maar met een uniek Chinees interieur. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 3: Brighton - Stonehenge - Salisbury (200 km)
Via Portsmouth en Southampton rijdt u het binnenland in richting Salisbury. Deze mooie stad biedt veel historische huizen, kerken en een prachtige kathedraal waar u de Magna Carta kan bewonderen. Daarna brengt u een bezoek aan het mysterieuze Stonehenge. Dicht tegen Salisbury vindt u Old Sarum, hier bevond zich Salisbury in de steentijd. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 4: Salisbury - Dorchester - Torquay (185 km)
Doorheen de mooie Cranborne Chase en Dorset Area´s of Natural Beauty naar Exeter, een stad die al in de Romeinse tijd belangrijk was. Mooi is de kathedraal. Overnachting in de buurt van de mondaine badplaats Torquay ook wel het Saint-Tropez van het noorden genoemd.

Dag 5: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)
Daguitstap naar Totnes en Dartmouth. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. De stad is een architecturaal feest voor iedereen die geïnteresseerd is in historische gebouwen zoals Totnes Castle. Dartmouth ligt in het district South Hams in het graafschap Devon. Het is een toeristische bestemming aan de monding van de rivier de Dart. Aan de kaaien ligt Bayard´s Cove Fort. Vlak bij Dartmouth aan het estuarium vindt u Dartmouth Castle, een vesting uit de middeleeuwen. Overnachting in de buurt van Torquay.

Dag 6: Torquay - English Riviera - Falmouth - Penzance/Helston(ca. 180-200 km)
Verder langs het Dartmoor National Park en via Plymouth, van waaruit ooit de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken, naar Falmouth. Falmouth is een populaire vakantiebestemming met 5 grote stranden naast Pendennis Castle. Falmouth heeft ook een interessant Maritiem Museum dat in 2003 de deuren opende. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 7: Penzance/Helston - Land’s End – Penzance/Helston(ca. 45-85 km)
Bezoek vanuit uw verblijfplaats het uiterste westen van Cornwall, met onder meer Land’s End, The Lizard en het schilderachtige Saint Ives, enz. Overnachting in de omgeving van Penzance.

Dag 8: Penzance/Helston – Bideford/Minehead (ca. 240-260 km)
Vertrek richting Padstow en Tintagel, waar u de ruïnes van Tintagel Castle kan bezoeken. Deze zijn hoog op de ruige kliffen gelegen en bieden een dramatisch zicht op de omgeving. Langs de noordkust van Cornwall zijn er talloze zijwegen die naar mooie uitzichtpunten leiden en naar kleine schilderachtige dorpjes die vroeger bewoond werden door smokkelaars en zeerovers (bijv. Polperro). Langs de kliffenkust van Devon (bezoek zeker het schilderachtige Clovelly) en doorheen het mooie Exmoor Nationaal Park. Overnachting in de regio Bideford/Minehead.

Dag 9: Bideford/Minehead – Bath (ca. 130 km)
Verder langs de kust en dan door een heel mooi stukje van Somerset, de Mendip Hills. Het westelijke gedeelte van de Mendip Hills is uitgeroepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en indien u wat meer wilt te weten komen kan dat in het Charterhouse Centre bij Blagdon. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 10: Bath
Rustige dag om Bath te ontdekken voor u de terugreis aanvangt. In Bath vindt u nog overblijfselen van de Romeinse baden en de mooie abdij uit de 15de eeuw. Vooral de stadswandeling is heel interessant. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 11: Bath-Dover (320 km)
Via Reading en de ring M25 terug naar Dover.

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Accommodatie
Verblijf bij particulieren:
U verblijft 10 nachten bij particulieren in B&B’s op basis van kamer met bad of douche en Engels ontbijt. De B&B’s liggen tot 30 km van de vermelde overnachtingsplaatsen.

Autorondreis Devon en Cornwall    11d10n Gallia


Prijzen per persoon voor de rondreis in B&B  GBDC001
Kamer en ontbijt Dubbel/Triple Single     
A: 1/4-31/10/18 753,00 1035,50

1ste kind 0-14j.: € 263,50, 2de kind 0-14j.: € 257,50(beperkt aantal kamers)

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Autorondreis Devon en Cornwall    11d10n Gallia

 

Inbegrepen: 10 overnachtingen bij particulieren of in hotels met ontbijt, toegangsticket voor Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids ´Engeland´ per dossier, een documentatiemap, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen.


Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

 

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover
Overzicht Ferries & Eurotunnel

  • Identiteitskaart
Boekingsaanvraag
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Extra info / Specifieke wensen is een verplicht veld

(* Verplichte velden)